Visie

Spel is een belangrijk element in mijn kunst. In veel dingen die we als mensen ondernemen, zit spel verborgen. Bijvoorbeeld, op de manier waarop we anderen leren kennen. Ook hoe we de wereld ontdekken en groeien, is spel aanwezig. 

 

Bijzonder en intrigerend

Ik wil met mijn kunst een momentopname van een verhaal vastleggen. Wat is de essentie van het leven? Wat was er voor ons aanwezig en hebben we zelf toegevoegd? Wat maakt een moment eigenlijk zo bijzonder en intrigerend? Wat maakt het spannend? Wat is het spel dat zich voor jouw ogen afspeelt? Deze antwoorden vertaal ik naar mijn doeken en panelen. 

 

Nieuwe creaties

De kunststroming surrealisme spreekt mij heel erg aan. Deze is vormgegeven en ontstaan in het hoofd van de kunstenaar. Als kunstenaar voeg je eigen elementen toe aan wat er al is. Je maakt een mix tussen de gedachtes en nieuwe creaties en beelden uit de echte wereld. Wanneer je iets ervaart of gegrepen wordt door emotie, dan zit daar een heel verhaal achter. 

 

Maatschappelijk belang

Mooie dingen maak je niet alleen maar voor jezelf. Ik wil ze graag delen met mensen die daar iets aan hebben. Naar mijn beleving zit er een maatschappelijk belang achter vormgeving en kunst. Je neemt de beschouwers mee in een verhaal, laat ze dingen zien die jij belangrijk vindt. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Zodra je je ze deelt is het niet meer alleen van jou, maar wordt het ook de ervaring van een ander. Daarom is het soms ook belangrijk om de nuances in een verhaal zichtbaar te maken. De wereld is niet zwart-wit, maar zit vol met kleur.

 

Quote:

‘Always be the best of yourself’

Maya Angelou (Amerikaans schrijver, dichter, zangeres, danseres, burgerrechtenactivist en hoogleraar Amerikanistiek.)