Verhalen van Schuilenburg

Grafische opmaak en illustraties zijn verzorgd door Flapper ART.

 

Voorwoord

Wonen, (be)leven, samenwerken en bijdragen in Schuilenburg 

Ruim drie jaar geleden opende Schuilenburg in Raalte Noord haar deuren voor ruim 80 mensen met verschillende ondersteuningsvragen. Mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking en jong volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum leven hier sindsdien samen. Ook biedt Schuilenburg echtparen de mogelijkheid om samen te blijven wanneer (één van) beiden zorg nodig heeft.

Schuilenburg is een woonomgeving midden in de wijk. Bewoners in de wijk en de naasten van bewoners spelen een cruciale rol. Zij zijn altijd welkom om in samenwerking met onze professionele medewerkers, bewoners te ondersteunen. Voorop staat dat bewoners zich thuis voelen en hun leven leven zoals zij dat graag willen. Daar zetten onze medewerkers en vrijwilligers zich graag voor in. 

Nu vinden Sallanders het over het algemeen niet eenvoudig om te vertellen dat ze iets goed doen. Dat geldt ook voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. Het kan namelijk altijd beter en het gaat nooit helemaal zoals je het graag zou willen. Terwijl er juist ook heel veel goed gaat!

En het is belangrijk om daarover te vertellen. Om te inspireren, om te laten zien dat het vaak de kleine dingen zijn die er toe doen. ‘Een vriendelijke begroeting, een arm om een schouder, een praatje, de mogelijkheid om de eigen krant uit de eigen brievenbus te halen (in badjas als het kan)’. Binnen Schuilenburg hebben we mensen gevraagd hun verhaal te vertellen over wonen, (be)leven, samenwerken en bijdragen. Om even stil te staan, om te leren, om te luisteren, om te weten waar het werkelijk om gaat, om sfeer te proeven, om woorden te geven en om trots te kunnen zijn. We zijn trots op de mensen die deze verhalen willen vertellen. Het geeft woorden aan wat Schuilenburg betekent voor mensen. Zegt het voort!

Ietje de Jong

Coachend manager Schuilenburg

Maart 2017

 

Bekijk het gehele Boekje_verhalen van shuilenburg